home > real world > entertainment > marketing lessons >
Tara cea mai dezvoltata în comunicatii broadband este...
Coreea. Într-adevar, daca în 1997 tara era afectata de criza, fiind necesara transformarea parcarilor din orase în cantine ale saracilor, alegerea a fost clara: dezastru sau informatizare. S-au demarat proiecte pentru informatizarea economiei, a industriei si chiar a locuintelor. În 2000, un program îsi propunea sa învete 1 milion de femei casnice sa foloseasca computerul; la un pret de 15 lire sterline, în primele 10 zile s-au înscris 70.000 de persoane. Peste 50.000 studenti din familii nevoiase au primit un calculator si acces Internet; peste 10.000 scoli au fost conectate la reteaua mondiala, iar 330.000 profesori si 210.000 sali de clasa au primit calculatoare.
Astazi, 67% din locuinte au conexiune broadband la Internet comparativ cu 4% în Anglia, viteza cea mai frecventa fiind de 2 Mbps, existând persoane ce prefera si versiunea "Pro" de 16 ori mai rapida. Secretul a constat în densitatea mare de populatie, 49% din cetateni locuind în blocuri cu cel putin 6 etaje si la distanta mica de un nod de telecomunicatii, fiind astfel usor ca întreaga cladire sa fie conectata la reteaua de comunicatii direct prin fibra optica. Calculatorul este folosit de la accesarea informatiilor la înlocuirea completa a televizorului pentru a urmari online programele preferate.
Coreea se mândreste si cu cele mai dezvoltate retele wireless si prima implementare 3G din lume; într-adevar, mergând prin aglomeratul Seul, se pare ca toata lumea are un telefon mobil cu ecran color si functii multimedia, iar "PC bangs" - salile de calculatoare cu jocuri, preferatele tinerilor - sunt la tot pasul.
Recent, compania LG Electronics Digital Appliance Company produce frigidere, masini de spalat, cuptoare cu microunde si instalatii de aer conditionat inteligente ce pot fi interconectate, frigiderul având inclus un computer cu ecran sensibil la atingere ce poate functiona si ca televizor, calendar sau MP3 player.
Aceasta crestere economica datorata în principal IT-ului a întrecut-o chiar si pe cea americana. Astfel, în anul 2000 IT-ul a contribuit cu 13% din venitul global al Coreei, comparativ cu 8,3% în SUA. România pe unde s-ar afla în aceste cifre statistice?
Sursa acestui articol este site-ul price.ro - stiri, articole si teste hardware, preturi componente, forum.
|